Optimizează titlul blogului

Dacă ai fi pus să alegi între a nu optimiza nimic şi a optimiza un singur lucru din blogul tău, atunci ar trebui să alegi fără îndoială titlul. Motoarele de căutare acordă de altminteri o atenţie specială acestei balize.

Titlul unui blog trebuie să conţină cuvintele-cheie cele mai importante. În general este vorba despre numele blogului, urmat eventual de un mic slogan. Cuvintele cele mai importante trebuie să fie de preferinţă primele.

Este foarte important ca fiecare bilet publicat să aibă propriul titlu, conţinând la rândul lui un cuvânt-cheie sugestiv şi care să vă aducă vizitatori.

În ceea ce priveşte lungimea optimă a balizei TITLE, se spune că ar fi o medie de 60 de caractere, dar numărul lor diferă în funcţie de fiecare motor de căutare. N-ar strica să nu depăşiţi totuşi o limită de vreo zece cuvinte.

De exemplu, titlul acestui blog conţine două cuvinte-cheie: cum să şi blog. Este cât se poate de adaptat la conţinutul paginii, care îşi propune să oferesfaturi practice, de aplicabilitate imediată, în gestionarea unui proiect pe un blog. Schimbarea valorii gramaticale a substantivului blog într-un verb, ca şi sloganul, permit vizitatorului o memorare mai facilă.

at joi, 8 septembrie 2011. No Comments

Cum să-ţi creşti traficul în mod gratuit

Nu-mi spune că vrei şi tu trafic. Nici măcar nu mă uimeşti. Hai să vedem cum se poate încropi ceva decent în direcţia asta:

1. Totul porneşte de la motoarele de căutare. Realitatea este că oricâte eforturi ai face (feed ars, newsletteruri, forumuri ataşate etc.), cei mai mulţi dintre vizitatorii tăi vin de acolo. Milioane şi milioane de oameni caută ceva zi de zi, şi potenţial zeci de mii ar putea ajunge la blogul tău, cu condiţia să ai conţinut valoros şi susceptibil să le trezească interesul. Aparent, motoarele de căutare fac toată treaba, tu numai trebuie să aştepţi flexat să dea lumea peste tine, însă în realitate poţi şi tu da o mână de ajutor. Întâi de toate, trebuie să bagi pe gât principalelor motoare, şi anume google şi yahoo, harta blogului tău, aşa încât să-ţi fie indexate paginile foarte repede. A doua chestie este să adaugi metataguri la blog. De aici pot veni destul de mulţi vizitatori, dar numărul lor până la urmă este decis de conţinutul pe care îl faci public (pe internet, ca peste tot, se caută lucrul bine făcut).

2. Înscrie-ţi blogul în Directoarele de bloguri. Partea proastă e că pentru această operaţiune trebuie să parcurgi proceduri niţel complicate de înregistrare, ba te mai şi trezeşti ulterior cu e-mail-uri trimise de la administratorii acestor liste (lucru pentru care recomand creearea unei adrese de mail fantomă). Partea bună e că pot veni şi de aici vizitatori, şi nu puţini. O listă a celor mai interesante Directoare de Bloguri este: Technorati,TopblogareaTopbloggingBlogtoplistFuelmyblogBlogcatalog,BloggingFusionBloghopBlogaramaTopbloglistMyblogdirectoryBlogroll.

3. Participă în forumuri, grupuri de discuţie, etc. Să presupunem că blogul tău este despre pisici. Caută pe google “pisici forum” sau “pisici group”, caută apoi pe googlegroups şi pe yahoogroups. După ce găseşti câteva, înregistrează-te şi foloseşte ca semnătură un link spre blogul tău (nu te obosi să trimiţi mesaje de genul “Cel mai pisicos blog din lume” că vei fi cu siguranţă ejectat ca spammer). Răspunde la întrebări, arată-le că te pricepi cu adevărat, şi te vei face respectat mai uşor decât crezi. Asta, fireşte, dacă ştii care e probabilitatea ca un motan alb şi cu ochi albaştri să nu fie surd (cunoscătorii ştiu, dacă nu ştii, lasă pisicile şi apucă-te de altceva, de exemplu de Paris Hilton...).

4. Foloseşte bookmarkingul social (del.icio.usdiggfurltechnorati). Este vorba despre comunităţi internet care partajează resurse, link-ul spre blogul tău fiind considerat o astfel de resursă. Pentru digg există şi versiune în limba română!

5. Înscrie articole în Directoarele cu Articole. Cele mai populare sunt: goarticles.com, ezinearticles.com, articlecity.com, dar pot fi găsite şi altele cu google.

6. Lasă comentarii pe alte bloguri. O metodă foarte simplă, care-ţi permite să laşi un link prin locurile pe unde deja există vizitatori. Partea drăguţă a acestei ocupaţii este că uneori technorati se lasă convins să-ţi crească astfel autoritatea, şi se pare că metoda mai are efecte pozitive şi la calcularea Page Rank-ului în google. Ca şi mai sus, nu încerca să apelezi la metode care să poată fi calificate drept spam, pentru că rişti să-ţi vezi comentariul şters.

Cum să-ţi faci blogul cât mai cunoscut (mic ghid)

Indiferent de ce se spune, un blog este până la urmă un site web, deci toate tehnicile de optimizare clasice se aplică. Dar un blog dispune de câteva avantaje tehnice şi structurale care trebuie exploatate.


Atenţie la conţinut!

Probabil că nu voi spune niciodată de suficiente ori ceva ce ţine de evidenţă: este imperativ să existe un conţinut cât mai adecvat şi cât mai bogat, articole numeroase, cât mai originale, postate periodic. Ca şi în cazul oricărui site, dacă aveţi conţinut de calitate, acest lucru vă va aducepopularitate, autoritate, trafic şi în anumite cazuri chiar bani.


Optimizaţi blogul însuşi

Nu ignoraţi avantajele specifice ale arhitecturii unui blog:

• Alegeţi cu multă grijă titlul (conţinând dacă se poate cuvinte-cheie).
• Utilizaţi diferite balize la structurarea conţinutului paginii şi puneţi în evidenţă anumite cuvinte (cu bold sau italice).
• Alegeţi un format de url cât mai simplu posibil, scurt, cu cuvinte-cheie separate prin liniuţă (în niciun caz cu liniuţe jos – underscore).
• Utilizaţi obsesiv în articolele voastre cuvinte-cheie pe care le consideraţi strategice pentru blogul vostru.
• Nu fiţi zgârcit cu legăturile spre alte bloguri şi site-uri. Este genul de politeţe care foarte des se întoarce în favoarea voastră.
• Nu duplicaţi conţinutul deja existent şi mai ales nu furaţi textele redactate de alţii.

Fiind vorba despre un blog, mai gândiţi-vă şi la metodele urmatoare:
• Promovaţi-vă fluxul şi facilitaţi mijloacele de abonament. Această tehnică de “legat” vizitatorii mulţumiţi de conţinutul blogului este atât de răspândită încât există deja iconiţe oficiale care simbolizează fluxul. O colecţie o puteţi găsi aici.
• Propuneţi mai multe fluxuri, pe categorii (unul pentru articole, altul pentru comentarii, etc.).
• Puneţi un număr important de articole în flux (de exemplu 20).
• Utilizaţi un blogroll, este o excelentă metodă de a creea legături cu alte bloguri cu care aveţi ceva în comun, şi pe care astfel le veţi promova. Adesea, veţi primi acelaşi serviciu.
• Puneţi în evidenţă adresa permanentă a fiecărui articol pe care îl difuzaţi.
• Adăugaţi un tag pentru fiecare dintre posturile blogului vostru, sau chiar mai multe.


Commentarii şi trackback-uri

Vizitaţi blogurile care tratează aceleaşi subiecte ca şi al vostru şi lăsaţi acolo comentarii (cât mai pertinente). Chiar dacă cele mai multe dintre link-urile pe care le veţi câştiga astfel nu vă vor ajuta în mod direct (pentru că primesc implicit atributul nofollow), vă puteţi face astfel cunoscut în blogosferă şi veţi obţine astfel trafic.

Dacă citaţi alte bloguri (inserând un link într-un articol), asiguraţi-vă că le trimiteţi un ping de trackback pentru a-i avertiza de acest lucru. Dacă sunteţi deja înscris la directorul de bloguri Technorati, şi dacă şi blogul citat este înscris, atunci fiţi sigur că va afla în cel mai scurt timp.


Nu ignoraţi instrumentele specializate în promovarea blogurilor

Înscrierea în anuarele şi motoarele de căutare, oricât de mult timp ar mânca, este un must. Unele dintre ele sunt în mod special rezervate blogurilor, aşa că trebuie profitat la maxim! O listă poate fi găsită aici.

Pentru a informa alte site-uri că tocmai aţi publicat un articol, trebuie să trimiteţi un ping. Anumite site-uri propun trimiterea unui ping în mod automat, ceea ce nu e puţin dacă staţi şi vă gândiţi că ziua nu are decât 24 de ore. Preferaţii mei sunt: FeedPingPingoatPingomaticPingShot şiWeblogs.


Măsoară-ţi performanţa

Pentru a şti ce servicii vă aduce popularizarea fluxului şi cât trafic vă generează, vă trebuie instrumente dedicate. Unele dintre ele propun analizarea traficului provenit din flux: FeedBurnerFeedCraftSimple Feed,NookedMeasureMapSitemeter.

Singurul inconvenient major al acestor instrumente este că fluxul este gestionat în afara blogului, în condiţiile în care ar fi fost preferabil ca url-ul lui să facă parte din acelaşi domeniu cu blogul.

Pentru a şti dacă blogul vostru este bine poziţionat în motoarele de căutare, nu uitaţi să utilizaţi un program de analiză a poziţionării.

Ce este si cum sa folosesti twitter?


twitterSpre deosebire de alte retele de socializare, Twitter este o retea sociala gratuita si de microblogging care iti permite sa trimiti numai mesaje text de maxim 140 de caractere despre activitatile tale catre reteaua ta de prieteni. Update-urile tale vor fi vizibile pe pagina profilului tau (http://twitter.com/numeprofil), precum si pe pagina de pornire  twitter (http://twitter.com/) a prietenilor tai.
Prietenii vor trebui sa te "urmareasca" (Follow) ca sa poata sa iti vada update-urile. De asemenea, updateurile tale vor fi vazute numai de catre prietenii care te "urmaresc" pe tine sau pe pagina ta de profil.
Cum imi fac un cont de Twitter?
1.Intra pe pagina initiala a twitter-ului (http://twitter.com) si da click pe Join Today sau acceseazahttps://twitter.com/signup
inregistrare pe twitter
2.In casuta Username vei pune numele tau. Acesta poate sa fie fictiv.
3.In casuta Full name introduci nickname-ul tau. Acesta va fi in adresa catre profilul tau.
4.La Password vei pune parola cu care te vei loga in contul de twitter.
5.Iar la Email vei pune adresa ta de email. Aceasta adresa de email va fi folosita atunci cand vei primi notificari despre noi prieteni care te urmaresc sau mesajele directe primite de la acestia.
6.Checkboxul Let others find me by my email address il vei lasa selectat numai daca doresti ca sa apari la listare atunci cand cineva te cauta pe twitter dupa emailul tau.
7.In casuta Terms of Service vei avea listat termenii si conditiile impuse la folosirea acestui serviciu. Recomand citirea, precum si traducerea in romana pentru cei care nu stiu engleza.
8.La final apasam pe Create my account si contul nostru va fi creat.
Cum schimbam statusul pe pagina contului nostru
Pe pagina initiala a twiterului (https://twitter.com) in casuta What’s happening? vom putea pune statusul nostru. Acesta va fi listat pe pagina contului nostru, cat si pe paginile initiale a prietenilor care te urmaresc.
Cum trimitem mesaje altora pe twitter
In primul rand este de stiut ca poti trimite mesaje doar prietenilor care te urmaresc pe tine. Ca sa vedem pe toti cei care ne urmaresc, intram pe https://twitter.com/followers. De aici vom putea trimite mesaje oricarui urmaritor. In dreptul fiecarui urmaritor avem 3 butoane. Da click pe al 3-lea buton si apoi selecteaza Direct message urmaritor.
Cum cautam prietenii
1.Dand click pe Find People in antetul paginii, vom putea cauta orice user a microblog-ului twitter dupa nume, nickname sau email.
2.Prietenii pot fi invitati trimitindu-le un email din partea ta in casuta Invite By Email. Aici vom putea adauga mai multe adrese de email separate de virgula.
3.Prin scanarea adressbook-ului a unei adrese de email de la Yahoo, Gmail sau AOL in sectiunea Find Friends. Twitter se angajeaza ca parolele conturilor de email nu vor fi stocate in nici o baza de date.

Cum sa descarci muzica sau filme de pe unele siteuri de specialitate


Multa lume foloseste siteuri sau ustensile diverse instalate in calculator care merg numai pentru un tip de serviciu. Acestea se folosesc de obicei pentru a putea descarca filme de pe youtube. Ustensila care urmeaza sa va o prezint poate descarca pe calculatorul vostru aproape orice clip video sau audio de pe o pagina web in 3 clickuri. Lista siteurilor este prezentata aici, dar acesta lista este doar informativa. Eu personal am putut downloada clipuri audio de pe site-uri care nu sunt listate acolo.
Acesta ustensila este un add-on (extensie) pentru firefox si se poate instala de pe adresahttps://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/3006/. Intrati cu firefox ca sa o puteti instala. Dupa instalare trebuie sa restartati browserul firefox.
Exemple:
Daca intram pe site-ul old.thesixtyone.com putem sa downloadam piese audio direct pe calculator. Tot ce trebuie sa facem e sa dam click pe sageata din dreptul celor 3 bile colorate dupa ce am pornit o piesa audio si ni se va deschide un meniu asemanator celui din imaginea alaturata. Acolo vom avea download. Vom da click pe el si ne va intreba unde dorim sa salvam aceea piesa.
Daca intram in schimb sa descarcam niste clipuri video de pe site-ul www.youtube.com va trebui sa executam aceiasi pasi. Dam click pe sageata din dreptul celor 3 bile colorate dupa ce am pornit un clip video si ni se va deschide acelasi meniu asemanator celui din imaginea alaturata. Acolo vom avea mai multe fisiere de downloadat in functie de calitatea clipului video.Father_sDay Frozen...flv este egal cu [HQ18]Father_sDay Frozen... care insemna 360p cea mai slaba calitate,[HQ22]Father_sDay Frozen... este o calitate mai buna, iar [HQ35]Father_sDay Frozen... este cea mai buna calitate. Vom da click pe calitatea care ne convine si la fel ne va intreba unde dorim sa salvam acel clip video. Atentie: pentru ca downloadul sa porneasca, va trebui sa dam click pe alt clip video sau sa inchidem aceea pagina. Cat timp vom stagna pe acel videoclip, nu va incepe downloadul

Cum poti cauta provenienta unei fotografii


Daca am dorit vreodata sau am fost curiosi cum se poate sti de unde a provenit o poza pe care o vedem acum pe un site sau daca aceasta este originala, acum putem. Cautarea care ne poate spune acest lucru are un sistem destul de avansat de cautare, deoarece poate cauta o poza chiar si daca aceasta a fost editata sau redimensionata.
Toate acestea le vom putea face pe site-ul Tineye, care este un motor de cautare de imagini asemanatoare cu celei care ai uploadat-o sau carei i-ai indicat linkul. Acest serviciu a fost infiintat in 6 mai 2008.
Pentru cei care folosesc Firefox, cei de la Tineye au facut si un add-on prin care cu care la click dreapta pe o poza avem optiunea "Search Image on Tineye" (cauta imaginea pe Tineye). La optiunile acestui add-on vom putea selecta cum sa se deschida cautarea imaginilor in browser: tab nou in fundal, tab nou sau pagina curenta.
Browserul Chrome are de asemenea un plugin pentru acest serviciu. Acest plugin are aceleasi optiuni ca si cel pentru Firefox.
Cum se foloseste:
Pe site-ul www.tineye.com vom avea ca si in imaginea de mai jos, 2 casute unde vom putea introduce imaginea dorita. In casuta Upload you image vom putea uploada o imagine existenta in calculatorul nostru, iar in Enter image adress vom putea pune o adresa (link) catre o imagine existenta pe internet. Dupa acesta vom apasa pe butonulSearch. In pagina care ni se va deschide, vom avea imaginile pe care motorul de cautare le considera similare, impreuna cu linkurile catre aceste imagini, precum si linkurile catre articolele sau paginile care contin aceste imagini.
Linkuri:

Cum se pot vedea conexiunile active la internet


Daca doriti sa vedeti toate conexiunile catre si dinspre calculatorul vostru a tuturor aplicatiilor, urmatorul utilitar va poate ajuta. Este foarte util atunci cand doriti sa aflati ce conexiuni se fac la internet si aplicatiile care le executa. De exemplu, ip-ul si portul celui cu care povestiti pe messenger, ip-ul si portul unui post de radio, etc.
1. Metoda grafica
Programul care poate face acest lucru se numeste TcpView, se poate downloada de aici si este o aplicatieSysinternals, firma care a fost asimilata de Microsoft. Este capabil sa va arate numele aplicatiei, portul si ip de intrare, port si ip de iesire, id-ul procesului, protocolul folosit, pachetele si cantitatea de informatii primita si receptionata, precum si starea conexiunii.
Initial va arata toate conexiunile, inclusiv cele neconectate si va face reimprospatare la fiecare secunda. Din aplicatie se poate intrerupe procesul unei anumite conexiuni a unei anumite aplicatii. Ca sa filtrati conexiunile inactive si sa vedeti ip-urile, debifati Show Unconnected Endpoints (CRTL+U) si Resolve Addresses (CTRL+R).
2. Metoda in linie de comanda
De asemenea, aceste informatii se pot vedea si in linie de comanda, fara instalarea unui soft separat, insa toate comenzile trebuiesc facuta manual in linie de comanda (Command Prompt).
Spre exemplu, daca dorim sa vedem toate conexiunile, pornim Command Prompt, tastand CMD in Run..., aflat in meniul Start. Tastam apoi NETSTAT -ANO
Vom avea o lista cu toate procesele, avand urmatoarele coloane: protocolul folosit, adresa ip locala, adresa ip de la distanta, starea conexiunii si id-ul procesului.
Pentru lista tuturor optiunilor aplicatiei NETSTAT, tastam in linia de comanda: NETSTAT /?

Ce este muieblackcat?


De ceva vreme exista un bot pe internet care cauta vulnerabilitati in site-uri. Scanarea o face de pe mai multe ip-uri, de aceea este dificila depistarea lui. Insa in log-urile apache exista intotdeauna un request de tipulhttp://domeniu.ro/muieblackcat, urmat de multe requesturi cu url catre anumite setup-uri.
Exemplu de requesturi:
ip:219.94.198.229, page:http://www.tutorialepc.info/muieblackcat,
ip:219.94.198.229, page:http://www.tutorialepc.info//phpMyAdmin-2.6.4-pl3/libraries/dbg/setup.php,
ip:219.94.198.229, page:http://www.tutorialepc.info//old/padmin/libraries/dbg/setup.php,
ip:219.94.198.229, page:http://www.tutorialepc.info///xampp/phpmyadmin/scripts/setup.php,
ip:219.94.198.229, page:http://www.tutorialepc.info///web/scripts/setup.php,
ip:219.94.198.229, page:http://www.tutorialepc.info///php-my-admin/scripts/setup.php,
ip:219.94.198.229, page:http://www.tutorialepc.info///typo3/phpmyadmin/scripts/setup.php,
ip:219.94.198.229, page:http://www.tutorialepc.info///admin/pma/scripts/setup.php,
ip:219.94.198.229, page:http://www.tutorialepc.info///admin/phpmyadmin/scripts/setup.php,
ip:219.94.198.229, page:http://www.tutorialepc.info//sql/scripts/setup.php,
ip:219.94.198.229, page:http://www.tutorialepc.info//php/scripts/setup.php,
ip:219.94.198.229, page:http://www.tutorialepc.info///PHPMYADMIN/%20/scripts/setup.php,
ip:219.94.198.229, page:http://www.tutorialepc.info///phpMyADMIN//scripts/setup.php,
ip:219.94.198.229, page:http://www.tutorialepc.info///PHPMyAdmin//scripts/setup.php,
ip:219.94.198.229, page:http://www.tutorialepc.info//web/scripts/setup.php,
ip:219.94.198.229, page:http://www.tutorialepc.info//_admin/pma/scripts/setup.php,
ip:219.94.198.229, page:http://www.tutorialepc.info//_myadmin/scripts/setup.php,
ip:219.94.198.229, page:http://www.tutorialepc.info//_scripts/setup.php,
ip:219.94.198.229, page:http://www.tutorialepc.info//tools/_phpmyadmin/scripts/setup.php,
ip:219.94.198.229, page:http://www.tutorialepc.info//_admin/scripts/setup.php,
ip:219.94.198.229, page:http://www.tutorialepc.info//tools/_pma/scripts/setup.php,
ip:219.94.198.229, page:http://www.tutorialepc.info//phpmyadmino-ld/scripts/setup.php,
ip:219.94.198.229, page:http://www.tutorialepc.info//tools/pma/scripts/setup.php,
ip:219.94.198.229, page:http://www.tutorialepc.info///backup/phpmyadmin//scripts/setup.php,
ip:219.94.198.229, page:http://www.tutorialepc.info///backup/phpMyAdmin//scripts/setup.php,
ip:219.94.198.229, page:http://www.tutorialepc.info///oldweb/phpMyAdmin//scripts/setup.php,
ip:219.94.198.229, page:http://www.tutorialepc.info///oldweb/phpmyadmin//scripts/setup.php,
ip:219.94.198.229, page:http://www.tutorialepc.info///web1/phpmyadmin//scripts/setup.php,
ip:219.94.198.229, page:http://www.tutorialepc.info///web2/phpmyadmin//scripts/setup.php,
ip:219.94.198.229, page:http://www.tutorialepc.info///old/phpmyadmin//scripts/setup.php,
ip:219.94.198.229, page:http://www.tutorialepc.info///old/phpMyAdmin//scripts/setup.php,
ip:219.94.198.229, page:http://www.tutorialepc.info///phpMyAdminz//scripts/setup.php,
ip:219.94.198.229, page:http://www.tutorialepc.info///phpMyAdmi//scripts/setup.php,
ip:219.94.198.229, page:http://www.tutorialepc.info///pma4//scripts/setup.php,
ip:219.94.198.229, page:http://www.tutorialepc.info///pma1//scripts/setup.php,
ip:219.94.198.229, page:http://www.tutorialepc.info//phpMyAdmin-2.10.3/scripts/setup.php,
ip:219.94.198.229, page:http://www.tutorialepc.info//phpMyAdmin-2.9.1.1/scripts/setup.php,
ip:219.94.198.229, page:http://www.tutorialepc.info//phpMyAdmin-2.10.1/scripts/setup.php,
ip:219.94.198.229, page:http://www.tutorialepc.info//pma/libraries/dbg/setup.php,
Are urmatoarele caracteristici:
- accesarea paginii http://domeniu.ro/muieblackcat. Unele siteuri care au indexata aceasta pagina, fac redirectionare catre un site care doreste sa downloadeze un malware in calculatorul tau, afisand urmatorul popup:Windows Antivirus 2011 has found critical process activity on your PC and will perform fast scan of system files!. Google se pare ca indexeaza paginile de acest tip si doar unele pagini au avertizare de malware.
- injectarea de texte spam si imagini pe respectivul url
- cautarea de setup-uri ale anumitor CMS-uri populare si de vulnerabilitatea website-urilor.
Metode de oprire a acestui malware:
- in aproape orice website exista un fisier .htaccess aflat la baza (root) websiteului. Aici putem introduce dupa liniaRewriteEngine On, urmatoarea linie RewriteRule muieblackcat - [F]. Dupa introducerea acestei linii, daca accesam pagina http://domeniu.ro/muieblackcat ar trebui sa vedem o pagina 404, care ne spune ca nu se poate afisa url-ul. De asemenea sa va asigurati ca nu exista acest malware in alt loc. Ca sa fiti si mai siguri, accesati pagina din webmaster tools la sectiunea Diagnostics -> Malware din dreptul site-ului vostru.
- ca si metoda precedenta, aceasta metoda implica editarea fisierului .htaccess aflat la baza websiteului, insa metoda nu va fi la fel de eficienta ca si prima, deoarece dupa cum am spus mai inainte, acest bot scaneaza website-urile de pe mai multe ip-uri. Aici introducem pe prima linie a fisierului .htaccess urmatoarele linii:
order allow,deny
deny from 82.177.164.171
deny from 219.94.198.229
allow from all
Concluzii:
Pe site-urile cu extensia .ro se gasesc momentan 6640 de inregistrari de acest tip. Click aici pentru vizualizarea lor. Pe intreg globul au iesit 378.000 de rezultate cu topicuri ale acestui subiect.

at miercuri, 7 septembrie 2011. No Comments

Cum sa-ti faci backup la toate email-urile de pe contul de Gmail


Acest tutorial se adreseaza celor care au un cont de email la Google si doresc sa faca un simplu backup a datelor sensibile sau sa mute contul de email la un alt provider de email.
Programul cu care noi vom face backup (copie de siguranta) a email-urilor se numeste Gmail Backup si este gratuit.
Downloadam intai programul de backup de pe adresa www.gmail-backup.com/download si il instalam.
Utilizarea programului este foarte usoara, acesta avand o singura fereastra in care noi bagam datele de login ale contului de gmail si ne alegem folderul unde dorim sa puna emailurile salvate.
ATENTIE: Inainte sa putem face backup, asigurati-va ca aveti selectata optiunea Enable IMAP in setarile contului de Gmail de la sectiunea Forwarding and POP/IMAP.
 
In casuta Gmail login introducem adresa curenta pe care o avem la Gmail (ex: user@gmail.com).
La Gmail password adaugam parola adresei de email.
La Backup folder va fi calea catre directorul unde aplicatia va copia emailurile. Ca sa o setam, apasam pe butonulDirectory si alegem folderul.
Aplicatia are optiunea ca sa faca backup doar emailurilor care se incadreaza intre anumite dati, Since date fiind data de pornire, iar Before date va fi data pana unde va face backup-ul.
Butonul (bifa) Newest emails only daca va fi selectat, va seta optiunea ca doar acele emailuri care sunt mai noi fata de directorul in care noi salvam vor fi salvate, adica ce avem in director si avem deja si pe email nu va fi downloadat.
In momentul in care am setat toate optiunile de mai sus, putem apasa butonul Backup de jos si aplicatia va incepe sa downloadeze emailurile dupa criteriile specificate de voi.
Daca vom apasa in schimb butonul New Versions, aplicatia va downloada doar emailurile care au versiuni mai noi fata de ceea ce avem deja in folder.
Salvarile backup facute de acest program pot fi deschise sau importate cu orice program client de email, gen Thunderbird sau Outlook Express.

Cum sa-ti faci backup la emailurile si contactele de pe Yahoo, Hotmail sau AOL


In urmatorul tutorial vom face backup (copie de siguranta) la emailurile si adressbook (contacte) de pe serviciile de email Yahoo, Hotmail sau AOL.
Pentru aceasta tehnica vom avea nevoie de un cont de email la Google (Gmail). Acest serviciu este superior altor servicii de email, deoarece ofera citirea, trimiterea si stergerea emailurilor folosind un client de email, gen Outlook Express sau Thunderbird, de tip SMTP sau POP3. De aceea, dupa ce Gmail va face importul emailurilor de pe vechiul serviciu de email, vei putea face backup al emailurilor de pe Gmail.
1.Daca nu avem email la Gmail, ne facem intai unul
2.Intram in contul de Gmail la adresa https://mail.google.com
Mergem la setari (Settings in dreapta ecranului), apoi Accounts and Import si dam click pe Import mail and contacts.
In fereastra ce apare introducem adresa de email de pe care vrem sa facem backup.
Apoi introducem parola contului.
La pasul 2 aveti niste optiuni pentru importul emailurilor si contactelor din contul de email de pe care dorim sa facem backup. Putem importa contacte (Import contacts), emailuri (Import mail), emailurile de pe urmatoarele 30 de zile din ziua backup-ului (Import new mail for next 30 days) si sa-i punem o eticheta (Add label to all imported mail) sub care va aparea listate emailurile in casuta de Gmail. Dupa ce am selectat ceea ce ne intereseaza, putem apasa pe butonul Start Import.
La sfarsitul copierii, vom fi informati ca va trebui sa asteptam citeva ore, sau chiar citeva zile pina vom avea importate toate emailurile si contactele din vechea casuta de email.

Cum se face un cont pentru serviciile Google


In acest tutorial vom face un cont de Google prin care putem folosi toate serviciile Google, gen Gmail, Google Analitics, Google Docs, YouTube, Google Blog (blogspot), Google Buzz si altele.
Completam formularul de inregistrare de la adresa http://mail.google.com/mail/signup:
 creare cont google
- In casuta First Name si Last Name introducem numele, respectiv prenumele nostru (poate fi si fictiv).
- In casuta Desired Login Name introducem un nickname (porecla). Aceasta va fi adresa noastra de email, cea pe care si altii o vor vedea atunci cand vom trimite un email folosind contul de Gmail. Caracterele aceptate sunt litere de la a la z, numere 0-9 si . (punct). Nu se accepta alt caracter sau spatiu.
- In casuta Password vom introduce parola pe care o dorim. Asigura ca introduceti o parola puternica, formata din litere (mari si mici), cifre si caractere gen ~!@#$%^&*()|+_.
- La Security Question vom selecta una dintre intrebarile de securitate. Aceasta intrebare impreuna cu raspunsul pe care il vom da, ne va ajuta la recuperarea parolei in caz ca am pierdut-o sau uitat-o. Intrebarile sunt: What is your primary frequent flyer number = Care este numarul tau cel mai frecvent folosit, What is your library card number = Care este numarul folosit de cardul de acces la biblioteca, What was your first phone number = Care a fost primul tau numar de telefon, What was your first teacher's name = Care a fost numele educatoarei tale.
- In casuta Answer vom scrie raspunsul la intrebarea de mai sus.
- In casuta Recovery email vom introduce o adresa de email alternativa. Acesta va fi adresa unde ne va fi trimisa parola in caz ca o vom uita sau pierde.
- La Location vom lasa selectat Romania.
- In casuta Word Verification vom introduce codul din imagine. Acesta este o masura de prevenire a creerii conturilor de Google automate, fiind o metoda folosita de spameri.
Terms of Service sunt termenii si conditiile sub care ne vom afla dupa crearea contului Google.
Dupa ce am terminat de completat formularul, vom apasa I accept. Create my account. Daca toate datele au fost introduse corect, ar trebui sa ne logheze automat in noul nostru cont.
Crearea contului de  Google se poate face si in romana, selectand Change Language din coltul din dreapta sus. Eu am preferat sa fac acest tutorial folosind formularul de inscriere in limba engleza.

Cum sa introducem cod html sau o tema in Microsoft Outlook 2007


De multe dorim sa trimitem un email text simplu, dar uneori acesta nu este indeajuns. Atunci putem apela la templateuri sau teme html pentru a putea personaliza emailurile personale cu texte de diferite culori si dimensiuni, imagini si chiar semnaturi. De obicei este indeajuns sa introducem textul din fisierul html in email, schimbam putin textele sau imaginile si putem sa trimitem noul email personalizat.
De exemplu, in Thunderbird daca dorim sa introducem o bucata de cod html, pur si simplu mergem la butonulWrite si apoi din meniul Insert avem HTML.... O fereastra ni se va deschide unde vom putea introduce (paste) codul html. Insa in Microsoft Outlook 2007 lucrurile stau diferit. Avand o multitudine de ustensile, Microsoft Outlook 2007 este un pic mai diferit in ceea ce priveste trimiterea emailurilor personalizate.
 1. Deschidem si apasam butonul New din bara de butoane din stanga sus.
2. In fereastra urmatoare dam click pe tabul Insert si apoi pe butonul Atach File
3. Din fereastra ce se deschide navigam la fisierul care contine tema html, dam click pe el si butonul Insert va deveni clicabil. Dam clic pe sageata mica din dreapta si alegem Insert as text.
Din acest moment emailul vostru ar trebui sa arate cum arata pe tema selectata de voi.
Nota:
- imaginile din email ar trebui sa fie hostate pe un server inainte ca acesta sa fie trimis sau riscam ca la deschide emailul sa nu aiba imagini

Instalarea browserului Firefox in Windows Xp


Desi multi vor spune ca Windows XP este deja depasit, unii dintre noi putem avea calculatoare mai slabe pe care nu are rost sau nu avem indejunse resurse sa instalam Windows Vista sau Windows 7.
Windows vine initial instalat cu browserul Internet Explorer 6.0. Acesta este foarte vechi si nu ne va asigura nici experienta web si nici securitatea necesara. De aceea este utila instalarea unui browser mai performant si care isi face updateuri mai dese pentru a combate gaurile de securitate. Unul dintre acestea este Firefox.
Instalarea browserului Firefox in Windows XP:
1. Deschidem Internet Explorer 6 din meniul Start.
2. Initial ne va deschide pagina www.msn.com. Aici vom tasta Firefox in casuta de cautare, ca si in imaginea de mai jos
3. Din rezultatele intoarse, vom da click pe primul
4. Ne va deschide pagina oficiala www.mozilla.com. Dam click pe Firefox Free Download (butonul verde din imagine) pentru al downloada.
5. Dupa ce dam click, ne va intreba ce dorim sa facem cu fisierul care urmeaza sa il downloadam. Noi vom selectaRun, deoarece dorim sa il rulam imediat.
6. Dupa ce downloadul s-a terminat, ne va aparea o fereastra cu Security Warning. Aici vom da din nou Run
7. Din acest punct incepe instalarea browserului Firefox. Dam click pe Next
8. In fereastra urmatoare vom putea selecta tipul instalarii. Noi vom selecta Standard, fiind optiunea recomandata celor incepatori.
9. In acest pas vom lasa Firefox ca si browser principal si apasam Install.
10. Dupa ce termina de copiat toate fisierele, va aparea urmatoarea fereastra si vom apasa Finish, care va porni browserul.
11. Inainte sa vedem interfata browserului, vom fi intrebati daca dorim sa importam setarile din vechiul nostru browser Internet Explorer 6. Aceasta actiune va transporta toate setarile, boomarks-urile, parolele si intreg istoricul browserului in noul nostru browser. Lasam selectat Microsoft Internet Explorer si apasam Next
12. Aici vom putea pune ca pagina initiala pagina firefoxului sau vechea pagina a Internet Explorer-ului. Selectati pe cea care va convine si apasati Next
13. In acest pas va transporta toate setarile din pasul 11 si apasam Finish.
Noul nostru browser se va deschide si il vom putea folosi.

Review-uri jocuri freeware si opensource - partea 2


De data aceasta va prezint un joc care a venit oficial pe piata in versiunea beta pa data de 2 iulie 2010, fiind un joc de tip street racing in varianta multiplayer online. La inceput nu se putea juca decat 10 nivele fiind mai apoi necesara achizitionarea Need For Speed World Starter Pack.
Electronic Arts a hotarat scoaterea jocului Need for Speed World gratuit in octombrie si se poate juca online de catre oricine pana la 50 de nivele, acesta fiind numarul maxim de nivele.
Jocul a luat gameplay-ul de la versiunele precedente Most Wanted si Carbon, fiind axat pe curse ilegale, tuningare si curse cu politia. La fiecare cursa incheiata, utilizatorului i se permite sa aleaga o carte care ii va oferi un power up gratuit, cash sau reputatie. Power-up-urile permit jucatorului sa aiba avantaje atunci cand este pe un loc mai mic decat primul loc intr-o cursa in desfasurare.
Exemple de power-up:
Nitrous iti ofera un plus de acelerare atunci cand viteza masinii este sub viteza sa maxima,Traffic Magnet face ca masinile aflate in trafic sa intre in coliziune cu utilizatorul care este primul in cursa, One More Lap permite celui care este cu un lap mai in spate sa adauge inca un lap la cursa ca sa isi mareasca sansele de succes, Emergency Evade te scapa de politisti atunci cand esti intr-o urmarire, Run Flats permite umflarea rotilor dupa trecerea prin spinii baricadelor politistilor, Instant Cooldown permite incetarea urmarii politistilor atunci cand utilizatorul a scapat de ei, Juggernaut mareste greutatea si viteza masinii, Shield ofera protectie daca cineva a aruncat Trafic Magnet asupra ta, Ready permite rularea imediata a oricarui power-up, Slingshot mareste puterea masinii atunci cand te afli in spatele celorlalti.
Tipurile de joc sint: multiplayer, private race si single player.
Cerintele minime de sistem:
- pentru Windows XP: Service Pack 3, procesor intel pentium 4 la 2,3 Ghz sau echivalent AMD, 1 Gb de ram, placa video NVidia GeForce 6800, Ati Radeon HD 200, 4 Gb de spatiu pe HDD, conexiune la internet de 128Kbps pentru Normal Gameplay si 512Kbps pentru Multiplayer.
- pentru Window Vista sau 7: procesor Intel Core 2 Duo de 1,8 Ghz, 2 Gb de ram, placa video Intel GMA 950, 4 Gb de spatiu pe HDD, conexiune la internet de 128Kbps pentru Normal Gameplay si 512Kbps pentru Multiplayer.
Jocul a fost testat de mine personal pe un sistem AMD Sempron de 2600Mhz, cu 512Mb de ram, fara placa video separata si jocul la calitate minima sacada si nu se putea juca. Acelasi sistem cu 1Gb de ram a functionat fara sacadari la calitate minima.
Jocul poate fi downloadat de pe siteul oficial world.needforspeed.com