Cum dezinstalezi Windows Vista din dual-boot cu Windows XP


Ca sa poti testa un nou sistem de operare, cea mai buna metoda este dual-boot. Dual-boot permite instalarea a 2 sisteme de operare diferite, precum Windows XP si Windows Vista. Astfel la pornirea calculatorului vom putea alege dintre cele 2 sisteme de operare. Daca, in schimb, dorim sa ramanem la vechiul sistem de operare, in cazul nostru Windows XP, va trebui sa dezinstalam cel nou, Windows Vista.
Pentru acesta operatie vom avea nevoie de DVD-ul Windows-ului Vista sau de imaginea acestuia pe hard-discul nostru. Acesta nu trebuie sa fie neaparat cea care am folosit-o la instalare.
1.Porneste sistemul in Windows XP
2.Introdu DVD-ul cu Windows Vista in unitatea optica sau incarca imaginea existenta pe hard-disc
3.Da clic pe START, apoi pe RUN... si tasteaza urmatoarele: e:\boot\bootsect.exe /nt52 ALL /force, unde e: este unitatea in care ai introdus DVD-ul cu Windows Vista.
4.Restarteaza calculatorul. Acum nu vei mai avea meniul pentru selectarea carui sistem de operare sa se incarce la pornire.
5.Acum poti sa formatezi partitia unde era instalat Windows Vista daca este cazul.
6.Poti sterge cele 2 fisiere, Boot.BAK si Bootsect.BAK de pe discul c: al Windows-ului XP, care au fost fisiere de backup ale bootloader de la Windows VIsta.

by at miercuri, 7 septembrie 2011.

Leave a Reply