Excel 3


METODE DE DEPLASARE
DEPLASAREA ÎN CADRUL FOII DE CALCUL
Foile de calcul sunt componente de bază ale unui registru de calcul. Într-o foaie de calcul există peste 16 milioane de celule. Coloanele sunt etichetate de la A la IV şi rândurile sunt în număr de 65536.Utilizând mouse-ul şi tastatura te poţi deplasa rapid pe distanţe mari, de la celula la la AB20145.
Deplasarea de la o celulă la alta, în cadrul aceleiaşi foi de calcul, se face prin intermediul următoarelor taste sau combinaţii de taste:
TasteDirecţia deplasării
O celulă în direcţia săgeţii.
Ctrl +        sau Ctrl +
La începutul sau sfârşitul zonei de date (zona din foaia de calcul care conţine date) sau la prima sau ultima celulă din coloană, în cazul în care coloana este goală.
Ctrl +         sau Ctrl +
În celula din extrema stângă sau dreaptă a zonei de date, ori la prima sau ultima celulă din rând, dacă rândul este gol.
PgUpUn ecran în sus.
PgDnUn ecran în jos.
HomeCelula din extrema stângă a unui rând.
Ctrl + HomeColţul din stânga sus al foii de calcul.
Ctrl + EndColţul din dreapta jos al foii de calcul.
End + ,       End +
End +     ,   End +
Dacă celula activă este goală, în direcţia săgeţii, în primacelulă care conţine date. Dacă celula activă conţine o intrare, în direcţia săgeţii, în ultima celulă care conţine o intrare.
Notă:   Prin intermediul mouse-ului poţi folosi barele de derulare pentru deplasarea în zona de pe ecran ce conţine celula în care  vrei să se lucrezi, apoi execuţi click pe celulă pentru a o activa.
DEPLASAREA DE LA O FOAIE DE CALCUL LA ALTA
Deoarece fiecare registru de calcul este format din mai multe foi de calcul este nevoie de o metodă de deplasare rapidă de la o foaie de calcul la alta.
Poţi folosi una din metodele următoare:
n     Pentru a trece la foaia de calcul următoare apasă CTRL+PgDn şi pentru a trece la foaia anterioară apasă CTRL+PgUp;
n     Execută clic pe eticheta foii de calcul care se vrea deschisă. Dacă eticheta nu este vizibilă, foloseşte butoanele de derulare a etichetelor, pentru a o face vizibilă pe ecran, apoi execută click pe ea.
DEPLASAREA LA O LOCAŢIE SPECIFICĂ
Deplasarea la o locaţie specifică o poţi face cel mai simplu cu ajutorul barei de adrese. Deplasarea o poţi face la o celulă sau la o altă foaie de calcul.
Deplasarea la o anumită celulă
Pentru deplasarea rapidă la o anumită celulă dintr-o foaie de calcul trebuie să introduci adresa celulei în caseta Name din capătul din stânga al barei de adrese şi să apeşi Enter.
Notă:   1. Deplasarea la o anumită celulă o mai poţi face făcând click pe celula respectivă cu mouse-ul sau derulând pagina cu ajutorul barelor derulante dacă celula nu este vizibilă.
2. Folosind secvenţa Edit\Go To, în căsuţa care se deschide, în câmpul Reference, tastezi adresa celulei la care vrei să faci saltul.
Deplasarea la o anumită foaie de calcul
Tastează numele foii de calcul, un semn de exclamare şi apoi adresa celulei (ex. Sheet2!C25) în câmpul Name al barei de adrese şi apasă tasta Enter pentru deplasarea la o anumită celulă dintr-o anumită foaie de calcul.
Notă:   Deplasarea la o anumită foaie de calcul se mai poate face şi făcând click pe eticheta foii de calcul respective sau, dacă aceasta nu este vizibilă, apelează la butoanele pentru derularea etichetelor de foi de calcul .

by at sâmbătă, 3 septembrie 2011.

Leave a Reply