Cum se face un cont pentru serviciile Google


In acest tutorial vom face un cont de Google prin care putem folosi toate serviciile Google, gen Gmail, Google Analitics, Google Docs, YouTube, Google Blog (blogspot), Google Buzz si altele.
Completam formularul de inregistrare de la adresa http://mail.google.com/mail/signup:
 creare cont google
- In casuta First Name si Last Name introducem numele, respectiv prenumele nostru (poate fi si fictiv).
- In casuta Desired Login Name introducem un nickname (porecla). Aceasta va fi adresa noastra de email, cea pe care si altii o vor vedea atunci cand vom trimite un email folosind contul de Gmail. Caracterele aceptate sunt litere de la a la z, numere 0-9 si . (punct). Nu se accepta alt caracter sau spatiu.
- In casuta Password vom introduce parola pe care o dorim. Asigura ca introduceti o parola puternica, formata din litere (mari si mici), cifre si caractere gen ~!@#$%^&*()|+_.
- La Security Question vom selecta una dintre intrebarile de securitate. Aceasta intrebare impreuna cu raspunsul pe care il vom da, ne va ajuta la recuperarea parolei in caz ca am pierdut-o sau uitat-o. Intrebarile sunt: What is your primary frequent flyer number = Care este numarul tau cel mai frecvent folosit, What is your library card number = Care este numarul folosit de cardul de acces la biblioteca, What was your first phone number = Care a fost primul tau numar de telefon, What was your first teacher's name = Care a fost numele educatoarei tale.
- In casuta Answer vom scrie raspunsul la intrebarea de mai sus.
- In casuta Recovery email vom introduce o adresa de email alternativa. Acesta va fi adresa unde ne va fi trimisa parola in caz ca o vom uita sau pierde.
- La Location vom lasa selectat Romania.
- In casuta Word Verification vom introduce codul din imagine. Acesta este o masura de prevenire a creerii conturilor de Google automate, fiind o metoda folosita de spameri.
Terms of Service sunt termenii si conditiile sub care ne vom afla dupa crearea contului Google.
Dupa ce am terminat de completat formularul, vom apasa I accept. Create my account. Daca toate datele au fost introduse corect, ar trebui sa ne logheze automat in noul nostru cont.
Crearea contului de  Google se poate face si in romana, selectand Change Language din coltul din dreapta sus. Eu am preferat sa fac acest tutorial folosind formularul de inscriere in limba engleza.

by at miercuri, 7 septembrie 2011.

Leave a Reply