Cum sa creez un blog la blogspot.com


Cu ajutorul platformei blogspot oferita de google putem sa ne construim un blog pe care il putem customiza destul de mult prin adaugarea de gadget-uri si temei noi.
1. Ne cream un blog accesand adresa http://www.blogger.com/create-blog.g?hca=true. Putem sa ne cream doar daca avem un cont de google. Pentru a crea un cont de google click aici.
In casuta Blog Title punem un nume blogului. Acest nume va fi listat ca titlul blogului pe toate paginile. In casutaBlog Adress (URL) vom pune un nume ca adresa blogului. Caracterele acceptate sint litere de la a la z, cifre de la 0 la 9 si liniuta -.
Apasam butonul Continue. Daca numele pus noi noi exista deja, pagina se va reincarca si vi se va cere sa introduceti un alt nume.
2. Daca pagina urmatoare contine titlul Verify your identity, google iti va cere numarul de telefon unde iti va trimite un mesaj ca sa confirmi identitatea ta. Recomand sa se foloseasca un numar care nu s-a folosit sau unul care nu se foloseste deloc sau foarte putin, deoarece acestea sunt datele personale si google nu ar trebui sa le ceara in mod normal.
In imaginea de mai sus selectam tara si introducem numarul de telefon. In urmatoarea pagina va trebui sa introducem codul pe care google l-a trimis pe numarul de telefon introdus. Un exemplu de cod este in imaginea de mai jos.
3. In acest pas putem sa ne selectam tema dorita initial blogului nostru. Aceasta poate fi schimbata si mai tarziu asa ca nu ar trebui sa ne batem capul prea tare cu ea.
4. Daca totul a decurs normal, vom avea un mesaj de finalizare spunand ca putem sa postam deja in blog.
Dupa apasarea butonului Continue, vom putea adauga prima postare. Daca dorim sa ne vedem noul blog, dam click pe link de sus numit View Blog.

by at duminică, 4 septembrie 2011.

Leave a Reply