Cum sa-ti faci backup la emailurile si contactele de pe Yahoo, Hotmail sau AOL


In urmatorul tutorial vom face backup (copie de siguranta) la emailurile si adressbook (contacte) de pe serviciile de email Yahoo, Hotmail sau AOL.
Pentru aceasta tehnica vom avea nevoie de un cont de email la Google (Gmail). Acest serviciu este superior altor servicii de email, deoarece ofera citirea, trimiterea si stergerea emailurilor folosind un client de email, gen Outlook Express sau Thunderbird, de tip SMTP sau POP3. De aceea, dupa ce Gmail va face importul emailurilor de pe vechiul serviciu de email, vei putea face backup al emailurilor de pe Gmail.
1.Daca nu avem email la Gmail, ne facem intai unul
2.Intram in contul de Gmail la adresa https://mail.google.com
Mergem la setari (Settings in dreapta ecranului), apoi Accounts and Import si dam click pe Import mail and contacts.
In fereastra ce apare introducem adresa de email de pe care vrem sa facem backup.
Apoi introducem parola contului.
La pasul 2 aveti niste optiuni pentru importul emailurilor si contactelor din contul de email de pe care dorim sa facem backup. Putem importa contacte (Import contacts), emailuri (Import mail), emailurile de pe urmatoarele 30 de zile din ziua backup-ului (Import new mail for next 30 days) si sa-i punem o eticheta (Add label to all imported mail) sub care va aparea listate emailurile in casuta de Gmail. Dupa ce am selectat ceea ce ne intereseaza, putem apasa pe butonul Start Import.
La sfarsitul copierii, vom fi informati ca va trebui sa asteptam citeva ore, sau chiar citeva zile pina vom avea importate toate emailurile si contactele din vechea casuta de email.

by at miercuri, 7 septembrie 2011.

Leave a Reply