Cum se defragmenteaza registri in Windows


Registrii, precum fisierele pe hard disc, dupa indelungi scrieri/stergeri se fragmenteaza in bucati pe tot hard discul. Astfel, sistemul devine mai lent, deoarece hard discul trebuie sa citeasca un fisier din mai multe locuri.
In ultimii ani au aparut o gramada de programe care optimizeaza sistemele de operare prin stergerea fisierelor temporare, curatarea registrilor, defragmentarea hard discurilor, etc. Insa foarte putine dintre ele pot defragmenta registri.
Programul care o sa-l folosim noi se numeste QuickSys RegDefrag si este capabil sa defragmenteze cu succes registrii. Programul este freeware (gratuit) si se poate downloada de pe adresa www.regdefrag.com/download-registry-defrag. Se poate folosi si in versiune portabila.
 
Dupa instalare, rulam aplicatia care ne va dechide fereastra de mai sus. Programul este foarte usor de folosit. Tot ce trebuie sa facem este sa apasam pe buton Defrag Registry. Acesta va face un restore point cu system restore. In caz de aveti probleme, se poate intoarce sistemul la starea initiala folosind acest restore point.
Butonul options de sus va permite sa dezactivati optiunea de update automat al programului in caz ca exista o versiune mai noua, sa schimbati limba programului si sa dezactivati crearea de restore point la defragmentarea registrilor.
Cerinte minime de sistem:
- Pentium 233 MHz
- 128MB RAM
- 2MB spatiu pe disc
Sistemele de operare pe care functioneaza acest program sunt Windows 2000, XP, 2003, Vista, 2008 si 7.

by at miercuri, 7 septembrie 2011.

Leave a Reply